Исторически музей - град Приморско

Историческият музей е разположен в централната част на града, реализиран със средства по европейска програма. Представените археологически експозиции се състоят от експонати открити при разкопки на територията и акваторията на община Приморско като: надгробна могила в местността „Ченгер", тракийско светилище „Бегликташ" и долмените на територията на общината, крепостната стена „Урдовиза"- гр.Китен.В него има гостуващи археологически експозиции от НИМ - София и археологически музей- гр.Созопол. Музеят разполага и с етнографска сбирка, която представя бита на хората от Черноморска Странджа през миналия век. Тя се състои от народни носии, предмети и съдове от ежедневието.

Достъпност за посещение: Целогодишно; наличие на екскурзоводско обслужване на български, руски и английски език; достъпен за хора с увреждания. Работно време през сезона: от 10.00ч. до 13.00 ч. и от 14.00 ч. до 19.00 ч., без почивен ден.

Транспортна достъпност: Музеят се намира в центъра на града; до него се достига по асфалтов път.Обектът е видим и лесно достъпен.

Туристическа инфраструктура: В непосредствена близост - хотели, заведения за хранане, детски площадки.