Заместник-министри

Ирена Георгиева

Ирена Георгиева е завършила специалност „Социология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със златен медал за отличен успех и активна обществена дейност.

Почти целият й професионален път е свързан с туризма. Има близо 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил.

От 2006 г. до назначаването й за заместник-министър на туризма е член на Управителния съвет на АБТТА  (Асоциация на българските туроператори и туристически агенти), а от 2009 до 2013  е председател на УС на асоциацията. 

Ирена Георгиева е също така признат международен специалист в туризма. От 2009 г. до встъпването й в длъжност като заместник-министър на туризма е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент. 

Владее руски, френски и английски език.

 

 

Любен Кънчев

Любен Кънчев е роден на 28 февруари 1955 г. в София.
Завършил е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а като втора специалност - „Български език и литература“. 
Има квалификация от датския курс по бизнес и мениджмънт „Хорсенс политекник“. 
Член е на Съюза на българските журналисти. 
Любен Кънчев работи 32 години в Българската национална телевизия на различни позиции - от редактор до дългогодишен делегиран продуцент и главен редактор на редакции. 
Автор, сценарист и изпълнителен продуцент е на многобройни телевизионни поредици, рубрики, филми и репортажи. 
Носител е на авторитетни творчески награди. 
Седем години е бил ръководител на българската делегация за най-мащабния в Европа музикален тв проект – песенния конкурс на Евровизия.
От 2012 г. до назначаването му за заместник-министър на туризма Любен Кънчев е заместник-кмет по културата, социалните дейности, образованието, спорта и туризма в община Костинброд.       
Работата му там е била свързана с различни социални и културни проекти, включително узаконяването, реставрацията и социализацията на археологическите разкопки на най-голямата резиденция на император Константи Велики, известна под името Скретиска.
Владее френски, английски и руски език. 

 

Facebook icon
Twitter icon
Google icon
e-mail icon