Исторически музей — Стрелча

Исторически музей – Стрелча се намира в центъра на града. Музейното дело в Стрелча води началото си от 40-те години на XX век, когато местни ентусиасти създават богата музейна сбирка. С решение на Министерството на културата от месец август 2002 г. сбирката е преобразувана в Исторически музей. Експозициите на музея са разположени в къща, специално строена за музей по прототип на къщата на чорбаджи Нешо Грозев. Изложените експонати са обособени в три отдела: „Археология”, „Българските земи XV-XIX век” и „Художествен”, по един във всеки от етажите на къщата.

Достъпност за посещение: Обектът е достъпен целогодишно, без почивен ден, заплаща се такса за посещение, има възможности за платена беседа. Сряда е безплатен ден за посещения. При предварителна заявка на желаещите може да бъде осигурен планински водач, който да ги заведе до трите скални мегалитни тракийски светилища „Кулата”, „Скумсале” и „Качулата”.

Транспортна осигуреност: Обектът се намира в градска среда, няма обществен транспорт.

Туристическа инфраструктура: Да - хотели, къщи за гости, заведения за хранене; има указателни табели, ТИЦ в града, в сградата на музея.