Други събития в сферата на туризма
 

Международно туристическо изложение UITF

27-28 април 2015 г., гр. Ташкент, Република Узбекистан


В периода от 27 до 28 април 2015г. в град Ташкент, Република Узбекистан ще се проведе международно туристическо изложение UITF.

Изложението се провежда с официално подкрепена на:

• Световната туристическа организация на ООН (UNWTO),
• Национална компания "Uzbektourism",
• Градската администрация на гр. Ташкент ,
• Министерство на културата и спорта на Република Узбекистан,
• Асоциация на Туристическите организации на Узбекистан.

UITF е:
• възможност за представяне на нови туристически продукт;
• възможност за лични срещи и създаване на нови бизнес контакти;
• анализ на пазара и проучване на нови тенденции на пазар на туристически услуги в навечерието на новия сезон;
• множество семинари и конференции, образователни презентации и майсторски - класове от професионалисти в индустрията.

Профил на участници:

• Туризъм администрации и национални туристически офиси;

• Туристически агенции и туроператори;

• Хотели и курорти;

• Самолетни и автобусни превозвачи;

• Транспортни и застрахователни компании;

• Онлайн резервационни системи;

• Медии.

Посетителски профил:

UITF привлича специалисти от туристическия бранш не само от регионите на Узбекистан, но и представители на международни туристически компании, национални туристически офиси, места за настаняване и много други. Ефективното сътрудничество на организаторите със съответните местни и чуждестранни институции, позволява да се привлекат към събитието максимален брой потенциални партньори.

За повече информация:

SUE "Uzbektourism" "The Great Silk Road"

100047, Tashkent, Uzbekistan, Street Istiklol 47

Phone / fax: +99871 233 11 68, 233 33 69

E-mail: ria-uz@yandex.ru

Web: www.tourfair.uz

 

Международното туристическо изложение

GREEK TOURISM Expo'14

05-07.12.2014г., град Атина, Гърция

В периода 5-7 декември 2014г. в Атина, Гърция, в Метрополитан експо, ще се проведе международното туристическо изложение GREEK TOURISM Expo'14. Събитието се организира с подкрепата на Търговско-промишлената камара на Атина (ACCI)

По време на изложението ще се представят най-новите тенденции, които преобладават в силно конкурентня международен туризъм.

Туристическият панаир е водещо събитие за В2В срещи за гръцката туристическа индустрия и световния туристически бизнес. Изложителите и посетителите ще имат възможност да създадат нови полезни бизнес контакти и партньорства. По време на GREEK TOURISM Expo '14 ще се проведе международна конференция „Гръцкия туризъм в новата ера“, паралелно на събитието ще бъдат организирани и допълнителни мероприятия на високо бизнес ниво.

За повече информация може да се обръщате към г-жа Maria Benia, Marketing MANAGER

LEADEREXPO-LEADERTECH

3-5, ÊÏÍÉTSIS STR., 15125 ATHENS GREECE

TEL 210-6141164, FAX 210-8024267

e-mail info@leaderexpo.gr

Web site www.leaderexpo.gr

 

Международно туристическо изложение SITV

07-09 ноември 2014 г., гр. Колмар, Франция

В периода 07 до 09 ноември 2014 г. в изложбения център на гр. Колмар, Франция, ще се проведе 30-то Международно изложение за туризъм и пътувания SITV.

С повече от 30 000 посетители през 2014 г. изложението SITV се е утвърдило като едно от най-значимите изложения за туризъм във Франция. Събитието, което е важно за всички професионалисти в туристическата индустрия, се провежда в регион със стратегическо географско разположение и развита транспортна инфраструктура (в близост са разположени 6 международни летища, някои от които предлагат връзки с над 160 дестинации в света).

Изложението се провежда във формат на 15 тематични раздела, един от които е ориентиран към представяне на международни дестинации чрез техните национални туристически офиси, туроператори, туристически агенции и други чуждестранни туристически представители.

За допълнителна информация може да се свържете с:

Leonore BETZ

Responsable Commerciale STIV

Colmar Expo

Tel: 03 90 50 51 06

Mail: leonore.betz@colmar-expo.fr

Web site: www.sitvcolmar.com.

 

 

Международно туристическо изложение

Iran Hotelq Travel & Tourism Services &Equipment Int'l Exhibition

12-15 февруари 2014 г., Техеран, Иран

В периода 12-15 февруари 2014 г. в гр. Техеран, Иран, в Панаирното градче ще се проведе осмото по ред изложение за хотели, пътуване, туристически услуги и оборудване (Iran Hotel, Travel & Tourism Services& Equipment Int'l Exhibition)

Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика. През 2013 г. е било посетено от над 20 000 души, изложителите са от над 210 различни фирми и организации.

Основните участници на събитието са:

  • Хотелиери;
  • къщи за гости и туристически селища;
  • ресторантьори;
  • туристически администрации и национални туристически офиси;
  • туристически агенции и туроператори;
  • производители и търговци на хотелско и кетъринг обзавеждане, оборудване и технологични решения;
  • производители и търговци на оборудване и консумативи за пътуване и къмпинг;
  • широката публика;
  • медии;

За допълнителна информация моля посетете уеб страницата на изложението на адрес http://www.titexgroup.com или се свържете с организаторите на и-мейл: info@titexgroup.com , факс (+98 21) 22719584

 

Международно туристическо изложение EXPO-ZIM

27-30 ноември 2014г., Белград, Сърбия

В периода 27-30 ноември 2014г. в Белград, в сградата на Белградския панаир ще се проведе 29-то Международно изложение за оборудване на зимни спортове и зимен туризъм.

На панаира ще вземат участие най-известните местни и международни производители, вносители и дистрибутори на зимна екипировка, както и представители на туристическия бизнес от Сърбия и от региона на Западните Балкани.

Целта на панаира е да популяризира зимните спортове в Сърбия и да представи възможност за всички желаещи в началото на сезона да се иформират за цените и условията на предлаганите туристически пакети и на екипировката за зимни спортове.

Миналогодишното издание е било посетено от 18000 души, като в него участие са взели 54 изложители, в т.ч. 42 местни и 12 чуждестранни фирми в областта на спортното оборудване и туризма.

На предстоящото изложение се предвижда да присъстват фирми изложителки в следните категории: спортно оборудване, спортни обувки и екипировка, печатни издания за спорт и туризъм, туроператори и др.

За повече информация може да се свържете с г-н Никола Тодоров,

Служба по търговско-икономическите въпроси, гр. Белград

26 Birchaninova Str, 11 000 Belgrade

тел.: +381 11 36 13 980; +381 11 36 13 990

факс: +381 11 36 20 116

e-mail: n.todorov@mee.government.bg.

 

Korea World Travel Fair (KOFTA)

11-14 юни 2015 г. , Сеул, Корея

В периода 29 Май – 01 юни 2014 г. в гр. Сеул, Южна Корея ще се проведе 30-то юбилейно издание на международното туристическо изложение - Korea World Travel Fair (KOFTA) 2015 г.

KOFTA е събитие от световен мащаб в областта на туризма, намерило широко признание от международни и местни туристически органи, включително Световна организация по туризъм към ООН и Pacific Asia Travel Association.

Изложението се провежда за 30-ти пореден път и годишно се посещава от над 120 000 посетители. Спонсори на юбилейното издание ще са Министерството на културата, спорта и туризма на Република Корея, Корейската туристическа организация, Комитетът Посети Корея и Корейските авиолинии.

Над 500 организации от над 60 страни от Азия, Европа, Африка, Северна и Южна Америка, Океания и Близкия Изток се очаква да участват на 30-то издание на изложението през 2015 г.

KOFTA е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика. Основните участници изложители, представящи се на изложението са: национални туристически представителства, посолства, регионални туристически асоциации, туристически агенции и туроператори, авио превозвачи, хотели и курорти, безмитни магазини и магазини за сувенири, медии и други компании, опериращи в областта на туризма.

За 2015г. на изложението се предвижда представяне на възможности за туризъм в страната и чужбина, туристически пакети и специални оферти, презентации на хотели и курорти, представяне на традиции и фолклорна програма, делови разговори и преговори, както и за обмен на мнения, новини, тенденции и идеи, отнасящи се до световната туристическа индустрия.

За допълнителна информация моля посетете уеб страницата на изложението на адрес http://www.kotfa.co.kr/eng/main/main.htm или се свържете с г-н Бойко Годев, ръководител СТИВ-Сеул: b.godev@mee.government.bg

 

Международно туристическо изложение

„Feria Internacional del Turismo de Venezuela FITVEN 2014”

26.11.2014 – 30.11.2014

Град на спорта „Маршал Сукре“, Щат Баринас, Венецуела

В периода от 26 до 30 ноември 2014 г. в Града на спорта „Маршал Сукре“, щата Баринас ще се проведе 9-то издание на международното туристическо изложение „Feria Internacional del Turismo de Venezuela – FITVEN 2014”. Събитието е предназначено, както за професионалисти, така и за масовата публика.

В рамките на изложението ще се проведат професионални и културни мероприятия, на които ще се представи визията на Венецуела и ще се предлагат туристически оферти от страната.

Допълнителна информация за изложението и условията за участие, може да намерите на страницата на организаторите: www.fitven.gob.ve

 

Международно туристическо изложение

"Туризъм по Пътя на коприната",

гр. Ташкент, Узбекистан, в периода 06 - 08 октомври 2014г.

В Министерството на икономиката и енергетиката е получена покана за участие на туристически компании в 20-ото издание на Международно туристическо изложение в Ташкент "Туризъм по Пътя на коприната". Изложението се провежда по решение на правителството на Република Узбекистан и тази година ще се състои в периода от 06 до 08 октомври 2014г.

Проявата е най-голямата специализирана борса в Централна Азия, която влиза в календара на водещите туристически събития по света. Организатор е рекламната агенция "Великий Шелковый путь" на националната компания "Узбектуризъм".

Повече информация за международното туристическо изложение "Туризъм по Пътя на коприната" и условията за участие в него можете да намерите на www.tourfair.uz.

 

Международно туристическо изложение

Travel Turkey Izmir 2014

04-07 декември 2014 г.

Измир, Турция

В периода 4-7 декември 2014г. в гр. Измир, Турция ще се проведе туристически панаир и конференция Travel Turkey Izmir 2014. Събитието е от водещите за туристическия пазар в Турция. Тази година мероприятието ще се проведе в Изложбен център Измир, с подкрепата на Асоциация на туристическите агенции TÜRSAB, Hannover Fair Turkey and IZFAS. Събитието се осъществява под патронажа на Министерство на културата и туризма на Република Турция.

В миналогодишното издание на туристическия панаир и конференция, участие са взели 867 изложители от 22 страни, като посетителите са наброявали 26,487 професионалисти в сферата на туризма.

За допълнителна информация може да се свържете с:

Hannover Fairs Turkey

Esra Terzioglu Toigay

Tel: +90 212 334 69 00

Fax: +90 212 334 69 34

Email: esra.tolgay@hf-turkey.com

TÜRSAB

Berna Akar

Tel: +90 212 259 84 04

Fax: +90 212 260 29 58

Email: foreignaffairs@tursab.org.tr

 

 

Международно туристическо изложение

International Tourism and Travel Show

24-26 октомври 2014 г.

Монреал, Канада

В периода 24-26 октомври 2014 г. в Монреал, Канада ще се проведе 26-тото издание на международното специализирано туристическо изложение International Tourism and Travel Show. На изложението се очаква да присъстват над 400 изложители, които ще представят кулинарен, културен, исторически, селски, спортен и СПА туризъм. Изложението ще бъде посетено от над 33 000 посетители. Според официална статистика на организаторите на International Tourism and Travel Show, 64% от посетителите са на възраст между 35 и 64 години и имат годишен среден доход от 75 000 канадски долара. 85% от тях също така споделят, че са открили за себе си нова туристическа дестинация по време на събитието. В период от 6 месеца след изложението, 62% от посетителите, споделят, че ще се ориентират към нов маршрут за почивката си.

Допълнителна информация за участие и регистрационна форма може да намерите на http://salontourismevoyages.com/en/ или да се свържете директно с представителя на организаторите г-жа Лусия Зурита Перез, тел: (514) 527-9221 #253, lzurita@expomediainc.com

Седми черноморски симпозиум на тема

"Перспективи пред туризма в черноморския регион"

16-18 октомври 2014 г.

В периода 16-18 октомври 2014 г. в Атина ще се проведе Седми черноморски симпозиум на тема "Перспективи пред туризма в черноморския регион”. Организатор на събитието е Международният център за черноморски изследвания /International Centre for Black Sea Studies /организация в рамките на ОЧИС /Организация за черноморско икономическо сътрудничество/.

Акцент в дискусиите ще бъде поставен върху стратегии, мерки и политики за устойчиво развитие на туризма, социално-културно взаимодействие и развитие на медицински, културен и кулинарен туризъм. На симпозиума ще бъдат разгледани също така въпроси свързани с младежката заетост в сектора.

Събитието е основно насочено към млади професионалисти в областта на туризма.

Работният език на симпозиума е английски, крайният срок за подаване на заявления за участие е 8 август 2014 г. Допълнителна информация за участие и регистрационна форма може да намерите на www.icbss.org или да се свържете директно с организаторите на e-mail icbss@icbss.org.

Международно туристическо изложение
"Salon International du Tourism et des Voyages – SITEV 2014"
15-18 май 2014 г. в гр. Алжир Алжир

В периода 15 – 18 май 2014 г. в град Алжир, Алжир ще се проведе международното туристическо изложение "Salon International du Tourism et des Voyages – SITEV 2014".
Това е 15-то издание на изложението, което е както за професионална, така и за масова публика. Организатор е алжирското Министерство на туризма.

Допълнителна информация за изложението и условията за участие, може да намерите на страниците на организаторите на изложението www.ont.dz; www.safex-algerie.com.

XX Международен панаир на народите
(30 април - 4 май 2014 г.) в гр. Фуенхирола, обл. Малага, Испания

В периода 30 април - 4 май 2014 г. в гр. Фуенхирола, обл. Малага, Испания ще се проведе XX Международен панаир на народите. Това е едно от най-престижните събития, провеждани в Испания, в което участват над 30 страни и региони и през 2013 година е посетено от повече от 1 000 000 души.

Ежегодно в центъра на град Малага, на 15 минути от международното лещите на града се разполагат повече от 30 временни къщички и участващите страни имат възможност да представят своят фолклор, музика, занаятчийски продукти, типични храни и др.

За допълнителна информация и записване за участие – тел. 0034 952 467457 или е-mail: eventos@fuengirola.org

Международни дни на туризма Сараево 2014

08-11 май 2014 г. - Сараево, Босна и Херцеговина

В периода 08-11 май 2014 г. в гр. Сараево, Босна и Херцеговина, в център "Скендерия"ще се проведе събитието "Международни дни на туризма Сараево 2014".

В рамките на събитието се провеждат 37-мия Международен панаир на туризма и туристическа борса и 4-тия Международен панаир на хотелско и ресторантско оборудване и кетъринг.

Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика. През 2013 г. е било посетено от над 5000 души, изложителите са от 40 различни фирми и организации, като 10 от тях са чуждестранни изложители.

Програмата на изложението включва:

- събиране на всички представители на туристическата индустрия на едно място;

- представяне на местния и чуждестранен туризъм;

- промотиране на вътрешния туризъм и природни ресурси;

- промотиране на местни и чуждестранни туроператори и туристически фирми;

- представяне на туристически администрации и национални туристически офиси;

- промотиране на всички видове туризъм, включително здравен туризъм, религиозен туризъм и селски туризъм;

- реклама на зимни туристически центрове в страната и региона;

- предлагане на летни курорти в страната и региона;

- представяне на съоръжения и оборудване за хотелиерството и ресторантьорството и - кетъринга;

- предлагане на хранителни продукти и напитки.

Основните участници на събитието са:

- туристически администрации и национални туристически офиси;

- туристически агенции и туроператори;

- инвеститори в сферата на туризма;

- производители и търговци на хотелско и кетъринг обзавеждане, оборудване и технологични решения;

- собственици на хотели и ресторанти;

- широката публика;

- професионални браншови организации и асоциации;

- медии;

За допълнителна информация моля посетете уеб страницата на изложението на адрес http://www.skenderija.ba/page.php?id=594

Международно туристическо изложение
"Korean World Travel Fair 2014"
29
май до 1 юни 2014 г.

В периода от 29 май до 1 юни 2014 г. в град Сеул, Южна Корея ще се проведе международното туристическо изложение "Korean World Travel Fair 2014". Официален организатор е KOTFA 2014 Organizing Committee. Участие в събитието ще вземат над 60 страни и се очаква да има над 120 000 посетители. Изложение "Korean World Travel Fair 2014"се провежда в зала "А"на конгресния център на гр. Сеул – COEX.

През 2013 г. на изложението са присъствали над 4800 изложители като е имало над 500 туристически щанда. Изложителите на "Korean World Travel Fair 2014"са от Азия, Европа, Океания, Америка, Африка и Средния Изток.

Допълнителна информация за борсата и условията за участие, може да намерите на страницата на организаторите: http://utilty.danah.kr/index_e.php

XX Международен панаир на народите (30 април - 4 май 2014 г.)
в гр. Фуенхирола, обл. Малага, Испания

В периода 30 април - 4 май 2014 г. в гр. Фуенхирола, обл. Малага, Испания ще се проведе XX Международен панаир на народите. Това е едно от най-престижните събития, провеждани в Испания, в което участват над 30 страни и региони и през 2013 година е посетено от повече от 1 000 000 души.

Ежегодно в центъра на град Малага, на 15 минути от международното лещите на града се разполагат повече от 30 временни къщички и участващите страни имат възможност да представят своят фолклор, музика, занаятчийски продукти, типични храни и др.

За допълнителна информация и записване за участие – тел. 0034 952 467457 или е-mail: eventos@fuengirola.org

Международно туристическо изложение "China Xi’an Silk Road International Tourism Expo CXSRITE 2014"
19
21 септември 2014 г. в гр. Xi’an, Китай

В периода 19 - 21 септември 2014 г. в град Xi’an, Китай ще се проведе международното туристическо изложение "China Xi’an Silk Road International Tourism Expo – CXSRITE 2014".

Това е първото изложение с историческа насоченост на тема – "Пътят на коприната". В програмата са заложени презентации, бизнес срещи, артистични изпълнения, образователни семинари и разговори, както и медийно отразяване на събитието.

Лице за контакт – г-жа Lynn Lee: lynn@cemschina.com.cn и телефон +86 10 8447 6820

Допълнителна информация за изложението и условията за участие, може да намерите на страницата на изложението www.srite.com.cn

International Tourism and Travel Show
24-26 октомври 2014 г. - Монреал, Канада

В периода 24-26 октомври 2014 г. в гр. Монреал, Канада за 26-ти пореден път ще се проведе международно специализирано туристическо изложение - International Tourism and Travel Show.

International Tourism and Travel Show е изключително атрактивен спектакъл от култури и традиции от цял свят. За миналата година, статистиките сочат участие на около 400 изложители, представили кулинарен, културен, исторически, селски, спортен и СПА туризъм в дестинации от различни континенти с аудио и видео техника, а също и на живо. Международното изложение е било посетено от повече от 33 000 посетители. На предвидени за това специални сцени са се представяли на живо традиции, ритуали, музикални и танцови представления и фотоизложби, а също и на кулинарии от цял свят. В реално време са били приготвяни и дегустирани типични за съответните туристически дестинации кулинарни рецепти.

Тази година, International Tourism and Travel Show ще се радва на активна кампания и от страна на френскоезичния телевизионен канал Évasion, от който има предложение за заснемане на филм за България. Отразяване на изложението ще има освен в електронните медии и специализирания канал и в пресата, както и в туристическите списания: Tourism Plus и Photo Solution Magazine.

За допълнителна информация моля посетете уеб страницата на изложението на адрес http://salontourismevoyages.com/en/home.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Пишете ни
Министерство на туризма
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 130169256
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg