Министър Ангелкова: България не използва огромния си потенциал за развитие на планинския си туризъм
Въпреки огромния си потенциал България е на едно от последните места в Европа по съоръжения за планински туризъм. Това каза по време на среща-дискусия за развитието на планинския туризъм министърът на туризма Николина Ангелкова. В кръглата маса участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министърът на земеделието и горите Георги Костов, заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева и др.
09.01.2015
Общините и бизнесът ще работят по общи проекти за представяне на туристическите продукти
Помолихме за активно съдействие общините и бранша, за да работим заедно при представянето на международните туристически борси и изложения на общ туристически продукт - от настаняването до местата за хранене и културно-историческите паметници, които целево ще промотираме. Това съобщи министър Ангелкова след среща с бранша и местната власт в Кърджали.
25.01.2015
Министерството на туризма предлага за обществено обсъждане проект на Наредба за организацията на Единната система за туристическа информация
Основание за приемането на Наредбата за организацията на Единната система за туристическа информация е разпоредбата на чл. 165, ал. 2 от Закона за туризма (ЗТ).
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
 
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg