Министър Николина Ангелкова се срещна с президента на Словакия Андрей Киска
 
30 януари 2015

Министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова се срещна с президента на Словакия Андрей Киска в Братислава. Това стана в рамките на еднодневното й посещение за откриването на международното туристическо изложение ITF SLOVAKIATOUR - Incheba 2015. Събитието е под патронажа на Министерство на транспорта, строителството и регионалното развитие на Словашката република и се провежда за двадесет и първи път.

Президентът Андрей Киска разгледа българския щанд, на който се представят 4 туроператорски фирми, и разговаря с министър Ангелкова по теми от двустранното сътрудничество. Обсъдени бяха перспективите пред съвместните инициативи за популяризиране на туризма в България и Словакия. Договорено бе задълбочаване на сътрудничеството между администрациите на двете страни в тази сфера. Предстои посещение на президента Киска в България през есента на тази година и има проявен интерес за организация на двустранен форум за развитието на отрасъла.

България и Словакия ще работят за създаването на бранд „Дунав“ и за по-голям фокус върху Дунавската стратегия. За това се договориха министърът на туризма Николина Ангелкова и Франтишек Палко, държавен секретар на Министерството на транспорта, строителството и регионалното развитие. Двете страни ще проучат и възможността съвместно да се промотират на далечни пазари. Държавният секретар Палко подкрепи инициативата на министър Ангелкова за по-голям фокус върху туризма в Плана Юнкер. Обсъдена бе и възможността за създаване на директна авиолиния Братислава – София, която да допринесе за насърчаване на туристическия обмен между страните.

Тазгодишното участие на България на Incheba бе посрещнато с голям интерес от словашките турагенти и туроператори. Личното посещение от държавния глава на Словашката република също показва вниманието, което се обръща на нашата страна и възможностите за развитие на тези връзки.

ITF SLOVAKIATOUR - Incheba 2015 е разположено на 17 500 кв. м. площ, на която се помещават 387 щанда от над 20 страни, а посетителите надвишават 75 хил. души. Това е най–голямото изложение за туризъм, СПА, лов, уелнес, фитнес и гастрономия на територията на Словакия.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg