Скални ниши – с.Странджево

Намират се на около 4 км югозападно от с. Странджево. На водослива между реките Арда и Крумовица е оформена красива долина, широка около 1000 м. Там, в района на защитената местност “Орешари”, върху масивна отвесна скала (Кован кая) са изсечени множество скални ниши. Разположени са в няколко групи, като броят им  надхвърля 150. Тези паметници са свързани с многобройните тракийски селища, крепости, светилища и скални некрополи в тази част на р. Арда.

Достъпност за посещение: Намира се в защитена местност „Орешари, с. Орешари, община Крумовград и на 4 км. от село Странджево.Достъпът до обекта е  безплатен и целогодишен. Липсва екскурзовод. Не е осигурен достъп за хора с увреждания.

Транспортна достъпност: Пътят до обекта е от общинска пътна мрежа, като има и пешеходна пътека. Има редовна транспортна връзка.

Туристическа инфраструктура: Разполага с 2 броя места за настаняване в близост до обекта, 4 заведения за хранене и развлечения в близост. Няма ТИЦ. Има магазини и други услуги в близост до обекта.