Европейската туристическа комисия
 

Европейската туристическа комисия (ЕТК) е организация с нестопанска цел със седалище в Брюксел, създадена през 1948 г.   В нея членуват 35 национални туристически организации. Нейната основна дейност е да рекламира и стимулира туризма в Европа като цяло и в частност във всяка отделна страна. Тя подпомага членовете си да обменят информация и да работят в сътрудничество. Също така осигурява на своите партньори актуални туристически данни. Сайтът, чрез който се рекламира европейският туризъм е www.visiteurope.com .

Република България е член на организацията от 1993 г.

Структурата й се състои от: Президент, 3 Вицепрезиденти, Борд на директорите, Председател на Работна група за изследване на пазара (Market Intelligence Group) и Председател на Мрежата за технология и маркетинг (Marketing & Technology Network).

ЕТК оперира в Европа и на 4 основни презокеански пазара – Бразилия, Канада, Китай и САЩ. Те са обединени в т.нар Оперативна група (ЕТС Operations Group) и се ръководят от избран председател. Основното им задължение е съставянето на ежегодна програма за реклама на Европа, планирането на бюджет и осъществяването на контакти с местни индустрии.

ЕТК изцяло се финансира от своите членове.

За повече информация: http://www.etc-corporate.org/

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Пишете ни
Министерство на туризма
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 130169256
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg