Министерство на туризма
Published on Министерство на туризма (https://www.tourism.government.bg)

Начало > Вицепремиерът Марияна Николова участва в работна среща за създаване на национално меню

Вицепремиерът Марияна Николова участва в работна среща за създаване на национално меню

14 октомври 2020
[1]

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в работна среща за създаване на национално меню в българските заведения.

В дискусията участваха проф. Пламен Моллов – ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив, и доц. Кремена Никовска от висшето училище, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, президентът на Българската асоциация на професионалните готвачи Димо Димов и шеф-готвач Иван Манчев.

Националното меню ще включва от предястие до десерт и ще представя типични и автентични продукти и ястия от 9 региона в страната, посочи министър Николова. То ще стане част от представата за страната ни като атрактивна целогодишна дестинация.

Менюто се създава със съдействието на университета и се базира на селекция,  проведена от него съвместно с професионалните гимназии по туризъм и браншовите организации. Така чрез храната ще се изтъкнат кулинарните традиции и регионалните особености на България, каза проф. Моллов.  

 


Source URL:https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/vicepremierut-mariyana-nikolova-uchastva-v-rabotna-sreshta-za-suzdavane-na

Връзки
[1] https://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/photos/2020-10/menyu-14.jpg